Wij houden een 'Bag2School' kledinginzameling actie!!

Bag2School Nederland verzamelt kleding van scholen en keert per kilo een bedrag uit. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Daarnaast helpt het ons te sparen voor (doel van actie). Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd!

 

Bag2School Nederland

In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik. En dat terwijl 65% van het textiel dat nu bij het restafval terecht komt gewoon hergebruikt of gerecycled had kunnen worden. Heel erg zonde dus en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Bag2school biedt de ideale oplossing.

 

Nadat de kleding is opgehaald, wordt de kleding gewogen en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Bag2School is dus geen goede doelen organisatie, maar een bedrijf.

 

Kom in actie!

Wij zouden het erg op prijs stellen als u zich ook in wilt zetten voor onze actie door de Bag2School zak te vullen met de oude nog bruikbare kleding/textiel van u en uw kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen, shirts, broeken, riemen, maar ook lakens en dekens. Kijk op de website van Bag2School voor een volledige lijst met wat er wel en niet ingezameld mag worden, www.bag2school.nl . Daarnaast vindt u hier nog meer informatie over hoe de inzameling in zijn werk gaat en waar de kleding heen gaat. 

Vandaag (maandag 5 oktober) krijgen alle oudste leerlingen een gratis inzamelzak mee en deze brief met meer informatie over de actie. Heeft u meer kleding dan in de speciale Bag2School zak past? Geen zorgen, u mag ook gebruik maken van andere zakken om uw kleding in te stoppen.

 

Let op: Bag2School zal de kleding inzamelen/ophalen op woensdag 21 oktober a.s. Breng uw zakken alstublieft niet naar school vanwege ruimtegebrek, maar vanaf vrijdag 16 oktober t/m dinsdag 20 oktober naar Hielke van Houten en Henriette Pluim, Schoterlandseweg 93, 8412 SR in Hoornsterzwaag en help ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten!

 

Alvast enorm bedankt voor uw hulp bij deze inzameling.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ouderraad, It Bûtenplak